MORNING MIX PILATES – TREĆA DOB

 

MORNING MIX PILATES

Vježbati u jutarnjim satima je privilegija za tijelo i mentalna priprema za cijeli dan. Umjetnost pravog trenera je da s minimalnom količinom stresa izazove adaptacijske promjene u organizmu istodobno čuvajući zdravlje pojedinca.
Rješenje je u balansu na svim razinama. Osluškivanje vlastitog tijela koje će najbolje znati koji modalitet, vježba i prehrana mu odgovara. Vođenje zdravljem, životom bez boli i dugovječnošću kao kriterijima dobro dizajniranog programa.
Prednosti ovog programa je u njegovom laganom intezitetu i posebno osmišljenim modifikacijama orginalnih vježbi. Dobrobiti ovog programa očituju se u jačanju mišića cijeloga tijela te posebno u jačanju dubokih posturalnih mišića čime se smanjuju bolovi u leđima, vratu i ramenima. Povećanim brojem vježbi istezanja i disanja smanjujemo stres i umor te utječemo na hormonalni balans. Isto tako, ovim specijaliziranim vježbama povećavamo gustoću kostiju i smanjujemo mogućnost ozljeda. Ovim programom osobe preko pedeset vraćaju izgubljenu kondiciju i samopouzdanje.
Program je namjenjen osobama treće životne dobi te posebnim populacijskim skupinama koje trebaju kineziterapijski pristup vježbanju