Pilates

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

TRENING ZA OBLIKOVANJE TIJELA

Ubrzani način života zahtjeva resetiranje kako tijela tako i uma. Priuštite sebi regeneraciju kroz ovaj program koji se bazira na tehnici disanja, istezanja, opuštanja i korektivnim vježbama.

Ovaj visokoenergetski program predstavlja kombinaciju dinamičnog disanja, pokreta Hatha Yoge, vježbi balansa i jakosti sa vlastitim tijelom i pilatesa. Kompletan trening koji pospješuje fokus, reducira stres, uči pravilnom disanju te balansira tijelo i um. U fokusu je ovog programa povečanje svjesnosti, kvalitete, slobode i ljepote kretanja, s kojom se neminovno povečava i samopouzdanje te ljubav prema sebi.
Na siguran način popravit će vaše držanje, smanjiti bolovi u leđima i tenzije u misićima zdjelice. Ovim treningom izgradit ćete tijelo vitkog misičnog tonusa, zavidne snage i mobilnosti te nadasve zdravog duha. Trening se radi na podlogama i uz velik broj rekvizita. Namjenjen je i muškarcima i ženama neovisno o dobi i fizičkoj spremnosti, rekreativcima koji žele poboljšati vitalnost kralježnice i opću mobilnost tijela. Sportašima kao prevencija sporskih ozljeda i poboljšanja sportske izvedbe. Osobama u rehabilitaciji s ciljem što brže integracije u svakodnevno funkcioniranje kao i podrška u bržem oporavku. Trudnicama za brzi oporavak nakon poroda i za unapređenje psihofizičkog stanja za vrijeme trudnoće. Radi se slobodno sa težinom vlastitog tijela sa ili bez dodatnih rekvizita koji dodatno povečavaju snagu, fleksibilnost i balans te doprinose raznovrsnosti treningu.

Koriste se različite lopte (velike i male), gume, štapovi, bučice, jastuci, obruči, štange, diskovi i drugo.
Osim povoljnih utjecaja na estetiku i funkcionalnost tijela, ovaj program pomaže u koncentraciji, fokusu i emotivnoj stabilnosti.

Trenira se isključivo u čarapama!

Namijenjeno je početnicima i naprednim vježbačima.